Välj en seriös flyttfirma

Den som planerar en flytt av något slag har mycket att vinna på att välja en seriös flyttfirma som kan utföra hela uppdraget med allt vad det innebär. För tvärtemot vad man kanske tror vid första tanken på en kommande flytt så handlar det oftast inte bara om att flytta ett antal möbler eller andra saker från en plats till en annan. Det finns mycket annat som också behöver göras eller på annat sätt hanteras för att flytten ska fungera utan problem. Självklart beror mycket på vad som ska flyttas och hur.

Rätt flyttfirma för rätt uppdrag
Det finns flyttfirmor som är specialiserade på olika typer av flyttprojekt och för kunden är det därför smart att ta in flera anbud och jämföra olika erbjudanden. Den billigaste firman kanske inte ens har flyttkartonger att erbjuda och den dyraste behöver inte ha erfarenhet av utlandsflyttar. Priset säger kanske en del men ska inte vara avgörande för det slutliga valet av utförare.

Service och försäkringar
Något av det absolut viktigaste är nog vilken servicenivå som erbjuds. För den som inte har så gott om tid kan hjälp med nedpackning och emballering av bohaget vara guld värt. Dels spar det massor med tid som i stället kan användas till att sortera sådant som inte ska följa med i flytten utan kanske kasseras eller säljas, dels minskar risken för skador om allt hanteras av personer som verkligen är proffs på att packa och emballera på rätt sätt. Det kan också finnas villkor i avtalen som har att göra med vilket ansvar flyttfirman tar för att När du ska flytta allt kommer fram i perfekt skick. Även om det finns försäkringar så är det trist om den gamla ärvda lampan gått sönder bara för att man valt att försöka packa in den själv utan att ha rätt kunskap eller emballage.

Planering och tidsramar
Naturligtvis är även planeringen viktig. Flytten ska förmodligen göras ett visst datum, det är den enkla biten. Men hur är det med klockslagen? Kommer flyttbilen avtalad tid för att hämta eller lämna bohaget? Det här kan vara väldigt viktigt för den som anlitat hjälp av vänner och bekanta för att bära och fixa. Gäller det en företagsflytt av något slag är det kanske ännu viktigare att tidsplanen håller perfekt så att verksamheten störs så lite som möjligt under den tid själva flyttandet pågår.

Förvaring vid behov
Vissa flyttlass kan kräva förvaring av möbler eller andra saker under en kortare eller längre tid. Exempelvis vid avflyttning från stor bostad till en mindre. Då kan det behövas ett förråd under en tid tills man är helt på det klara med vad som får plats i den nya bostaden och vad man vill göra med det som inte längre behövs. Därför erbjuder många flyttfirmor även detta vid behov.