Så hittar du en pålitlig snickarfirma

För att du ska bli nöjd med din renovering är valet av snickarfirma viktig. Gör vissa efterforskningar och kontrollera både referenser och behörigheter innan du gör ditt val.

Att renovera innebär ofta en större investering. För att din renovering ska bli lyckad är det viktigt att du gör ett bra val när det kommer till att välja snickarfirma. Det är av största vikt att du faktiskt kollar upp snickeriföretaget som du överväger att anlita, som att titta på pris snickare stockholm. Att lägga ner lite tid på efterforskningar kommer du tacka dig själv för. Att välja fel snickerifirma kan innebära stora konsekvenser för dig som privatperson, som exempelvis höga kostnader.

Jämför priser mellan olika snickarfirmor
Något som du alltid ska göra är att vända dig till flera snickarfirmor. Men innan du kontaktar ett företag ska du vara helt på det klara med vad du vill få för jobb utfört av snickaren. Då är det lättare för dem att ge en verklighetstrogen offert. När du vänder dig till flera olika snickarfirmor kan du jämföra dem mot varandra och se vad de erbjuder för tjänster och till vilket pris.

Be alltid om referenser
Referenser är något som du alltid ska kolla upp. Prata med tidigare kunder och hör deras syn på hur snickerifirman skötte sitt arbete. Du kan även söka på nätet efter omdömen om olika företag. Tänk på att alla omdömen på nätet inte är helt tillförlitliga. Även om ett företag har goda omdömen kan det vara ett oseriöst bolag. För att få veta

Erfarna snickare

om snickarfirman i fråga är seriös kan du kontrollera att företaget har F-skattsedel och att det inte finns några betalningsanmärkningar eller registrerade skulder.

Snickarfirman bör ha behörigheterna som krävs för arbetet
Försäkringar och certifikat är en annan bra sak att kontrollera. Det är viktigt att det finns försäkringar som täcker upp för eventuella skador. Att snickarfirman har rätt behörighet är en annan viktig grej, speciellt om du vill ha hjälp med arbeten som innefattar VVS eller el. Vid våtrumsarbeten krävs det att företaget har certifikat för att få utföra sådana arbeten.

Skriv alltid avtal med snickarfirman
När du har hittat en snickarfirma som du anser hålla måttet ska du skriva ett avtal. Detta avtal bör vara skriftligt för att undvika eventuella tvister i framtiden. Tänk på att avtalet bör omfatta tidsplan, vad som ingår i arbetet och pris. Du bör aldrig betala i förskott för arbetet eller för material som inte har levererats. Betala bara efter att olika moment eller hela arbetet är slutfört. Om det finns brister i arbetet vill du att snickarfirman ska åtgärda dessa och att inte ha betalat kan få dem att göra det.