Det här ingår i en flyttservice

Packa ihop inför flyttOm du inte har flyttat förut eller om det var väldigt länge sedan du gjorde det sist kan det vara svårt att ha koll på vad som gäller när det gäller flyttservice. Därför kan du i det här inlägget läsa mer om vad de flesta flyttfirmor erbjuder. I följande text får du en kort genomgång om olika tjänster du vanligtvis hittar på flytthjälp göteborg hemsida. När du vet vad de olika tjänsterna innebär blir det lättare för dig att veta vad du är i behov av.

Packning
Att packa ner alla ägodelar på ett enkelt och praktiskt sätt inför uppackningen är svårare än vad man kan tro. Men det är viktigt att allt packas ner ordentligt för att minska risken att något går sönder i flytten. Dessutom är packningen många gånger det som tar mest tid och energi. Därför är det bra att du kan anlita hjälp där företaget kommer och packar åt dig.

De som arbetar inom flyttbranschen och packning vet hur de ska göra för att allt ska packas på ett säkert och praktiskt sätt. De använder sig av flyttkartonger och backar och därefter använder de skyddande plast, bubbelplast, skum, förpackningschips av frigolit eller andra saker som används för att ge dina ägodelar det skydd som behövs för att de ska klara sig i flytten.

Transport
De flesta äger inte en stor lastbil eller en skåpbil de kan använda för att sätta i alla flyttlådor och möbler och flytta allt från den gamla bostaden till den nya. Det här är något som flyttfirmorna är väl medvetna om och erbjuder därför att transportera ditt bohag.

Bärhjälp
Många gånger ingår det att flyttföretaget hjälper till att bära dina ägodelar till och från lastbilen. Men i vissa fall kan det finnas som tillval. Det är alltid bra att ha ett par extra händer då flytten går snabbare om fler kan hjälpa till att bära. Det är särskilt viktigt för dig som av olika anledningar inte kan lyfta tunga saker på egen hand.

Städning
En annan sak du kan hitta på en flyttfirmas hemsida är flyttstädning. En flyttstädning är viktig för att göra bostaden redo för nästkommande ägare eller hyresgäster. Vid inflytt skriver du oftast på ett avtal som säger att du är skyldig att flyttstäda. En typisk flyttstädning är grundlig och du behöver städa på ställen du aldrig har städat på förut och det är därför mycket att ha koll på. Om du inte har tid att flyttstäda kan du anlita en flyttfirma som utför flyttstädningen åt dig. Då kan du vara säker på att lägenheten eller huset kommer gå igenom besiktningen och kommer kännas välkomnande för de som ska ta över bostaden efter dig.