Fördelar med ett nytt badrum

Det blir allt vanligare att svenskar renoverar och fräschar upp sina hem. Särskilt kök och badrum är bostadsyta som ökar värdet på fastigheten och som överlag känns viktiga att investera i, inte minst ur trivselsynpunkt.

Det finns en hel del fördelar med ett nytt badrum som helt enkelt gör en renovering eller nybyggnation värt besväret. Det är dessutom mer fördelaktigt än någonsin att renovera med tanke på ROT-avdraget som reducerar den totala arbetskostnaden för eventuella firmor, hantverkare eller företag med 30 %.

1. Ökad bostadstrivsel
En av de största fördelarna med att investera i ett nytt badrum är att du får en mer trivsam bostad som ökar känslan av välbefinnande. Detta är något som även vänner, familj och besökare noterar. Levnadsstandarden förbättras också med ett badrum som är fräscht, bekvämt och lyxigt. Istället för att vara en plats du bara gick till när du behövde kan ett nytt badrum bli en plats du gärna vistas i när du vill ha en stund för dig själv.

2. Värdehöjande åtgärdModernt badrumOavsett var i landet du bor kommer en köksrenovering eller en badrumsrenovering med badrumsrenoveringstockholmslän.se att höja värdet på din bostad. Bygger du till ett eller flera badrum kan det handla om en rejäl slant. Du investerar i ditt eget boende samtidigt som en framtida försäljning kommer att innebära att du får ett bättre pris för bostaden. Du måste dock tänka på att inte ta ut svängarna för mycket. Välj klassisk inredning och behagliga färger även om du själv skulle föredra ett udda färgval eller excentrisk dekor. Risken är annars stor att det nya badrummet blir en potentiell försäljningsbelastning istället för en värdehöjande åtgärd.

3. Fördelaktiga villkor
Funderar du på att renovera badrummet eller bygga ett nytt ska du se till att göra det nu, medan fördelaktiga villkor som ROT-avdraget fortfarande gäller. Även om du kan välja att renovera eller bygga nytt själv är badrumsbygge ett område som ställer stora krav på den som utför byggnationen eller renoveringen. Därför är det extra smart att utnyttja denna skattereduktion och anlita proffs som hjälper dig att få dina drömmars badrum.

Det finns med andra ord många goda anledningar till varför du ska satsa på ett nytt badrum. Det är en investering som är väl värd varenda krona. Tänk dock på att alltid se till att hantverkare och företag som du anlitar följer gällande branschregler och har alla de nödvändiga behörigheter och certifikat som krävs. För att du ska kunna njuta av fördelarna med ett nytt badrum utan besvär eller krångel är det viktigt att du säkerställer firmans kvalitet innan du anlitar den. Ställ alla svåra frågor och be om referenser och kundomdömen.